BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 26, 2011

Jalan - jalan lagi ♥

yeay,yeay.yeay!!!!
hari2 jalan2... hehehe... syok wooo~~~
hubby saye nie rajin pulak nak g boo arini...hehehe
lebiu monyet capang! hahaha.. mmmuaaaaahhhhh!!!!
destinasi arini, TAMAN ESPLANADE TANJUNG API...

haaa! inilah pic untuk monyet capang saye arini. comelkan?
lebiuuu la monyet! mmmuuuaaah~~~~
it's me! girlfriend monyet capang tadi tu... hahaa... :)
Oleh sebab arini kami hang out berdue je, jadi xde la sape2 nak tolong amek kan pic kami..
hehee.... :)

MONYET vs KUCENG :)

Doa Buat Kita ♥‿♥


Ya Allah Ya Tuhanku,
Seandainya telah engkau catatkan 
dia milikku, tercipata untukku,
dekatkanlah diapadaku,
satukan hatinya dan hatiku,
titipkanlah kemesraan diantara kami agar kebahagiaan itu abadi,
dan Tuhanku Yang Maha Pengasih,
seiringkanlah kami dalam melayari ketepian yang sejahtera,
seperti mana yang Engkau kehendaki.
~ Amin Ya Rabbal'Alamin ~

Sunday, December 25, 2011

lots of love ♥‿♥

oh yeay!!! 
26th December 2011 @ 02.19am..
at MCD Teluk Cempedak...
Lepak2 at MCD with my Brother, my friend and of course lah with my boyfie :)
Enjoy today. Thank you bro, thank you friend, and thank you more more & more to my boyfiee :)
BECAUSE....
all of u ''lepak-lepak'' with although time now over 2.00am..
hehehe... Sekali Sekala kan babe!

You're not just the boy I love, you are the crazy person with whom I feel free to be my insane self. I don't remember being this happy with anybody else. 
my brother and my love :) love both of u.
me and my besties! aien :)
i'm enjoy today babe! thank you. mmuaaahhh!!!!
lebiu beby....
huhuhuhuhuhu.....

Kenduri Kawen :)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)
Ok. today, 25.12.2011..
Saye pergi kenduri kawen..hehehe...
with my hubby's family... 
Kat bawah tu ade la serba sedikit picture kami untuk hari ini :)

it's me :)
hubby with his cousin, along :)

Thursday, December 22, 2011

Ombak Rindu :)

Alamak, sorry... Lupe nak update ombak rindu... hehhee
Best kan movie nie :)
Dua kali tengok with my hubby.. Now, tunggu CD pulak... hhehehee...
Izzah & Hariz.. wah, best nye watak lelaki seromantik Hariz tu kan.. 
Eleh, xpayah tipulah kalau xde pompuan yang cair dengan watak Hariz dalam movie Ombak Rindu tu..

Movie nie kalau x best, xkan lah My hubby tu ajak tonton for second time...
Pelik kan. Biase pompuan yang beriya nak tonton movie tu.. Tapi laen pulak jadinye... hehee
''Baby, nak tengok ombak rindu lagi x? jom...hehehe''
Btw darling, TQ coz tengok movie with me :)
tadaaaaa...!!!! tu dia..tiket kami... hehehe..untung la saye dapat tengok movie ni 2 kali..with my love :)

Also on his birthday :)

Ride to KL from Kuantan with motorcycle. wow!
First time in my life naek moto jauh-jauh macam nie.
4 hours atas motor, memang macam-macam ragam kami... hehehe :)
sakit pinggang, kebas buntot tu, x yah story lah. Hanya kami jer yang tahu rasenyer,,,
Walaupun musim hujan, Tapi kami xkena hujan pun :)
ALHAMDULILLAH, kami selamat sampai selepas maghrib...
BUT, seriously, this is our memory.. never be replaced in my mind :)

his status and wall post in my facebook :)

Wednesday, December 21, 2011

Happy Birthday to my Prince Charming ♡

happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to my babyyyy....♡

Before 12.00 am. P makan dulu.. Buat muke x bersalah :) tu diaaaa.....Muke x tahu and x syak pape...hehehhe 

 then, after makan-makan. me ajak balik rumah. already 11.45pm.. woaaaaah.. siyes takut late. x sempat. so, bermacam-macam alasan la me bagi untuk masuk ke kerete :)
then pegi ke satu placed. :)

happy birthday ''my baby 21'' :) surprised!!! to him..
 he looks into my eyes. wah! scared! sumpah. takut kene marah..hehehe...
wekkk!!! die tersenyum..boleh nampak wajah kegembiraan die...
''wah baby. thankyou. sumpah b xsangka.. xsyak pape pun :)''
''b, kalau awak happy, sy sejuta kali rase happy more than u bcoz me dpt buat u terkejut.. walaupun memang me x rancang :)''


present & card for him :)
ILOVEYOU BABY BOY :)
MMMUAAAHHH!!!!
HAPPY BIRTHDAY :)

Friday, December 9, 2011

10th December 2011 :) Dating...

i'm happy...yes. swear that i don't lie...
i'm happy when he with me... very happy :)
IF CAN
every seconds, every minutes, every hours, everyday...
I want you be with me. thanks for your LOVES baby...
Only you in my heart until the end of my time..
InsyaAllah :)
us @ MCD. lepaking at here....

Wednesday, December 7, 2011

''PERMATA''

xsalahkan kalau mengimbau kenangan silam? kerana kenangan itu mendewasakan kita.. mengajar kita untuk meneruskan kesilapan... pertemuan aku & dia. memang x pernah diduga... mungkin ini adalah suratan takdir yang memang telah tersurat dalam perjalanan hidup aku... 
DIA...
Maha Adil lagi Pemurah.. 
Mungkin aku pernah kehilangan serpihan kaca.. kehilangan yang membuatkan aku agak lemah jadinya...namun tak mengapa...kerana telah digantikan sebutir permata untuk aku... permata yang amat aku sayangi, aku kasihi dan terlalu aku cintai....
Sehingga kini... ''permata'' itu masih lagi ada untuk aku... menjaga aku, mengasihi aku dan juga mencintai aku... kenangan silam telah lama berlalu daripada kehidupan aku...
tidak perlu untuk diingati lagi... Kehidupan bersama 'permata' (MUHAMMAD KHAIRI) lebih bermakna walaupun kekadang ada sahaja rintangan yang melanda.. Kami tetap tabah...malah kami semakin bahagia dengan kebahagiaan yang sedang kami lalui....
Terima kasih ALLAH...atas kurniaan ini :)
Alhamdullillah....

Monday, November 21, 2011

:: i'm proud be Malaysian ::

Malaysia Boleh!!!
ALHAMDULLILLAH. Syukur. Pingat Emas milik kami. Tq to all Malaysian footballer. Proud!!!!
i  love youuuuuu...
TAHNIAH MALAYSIA :)
esok comfirm bangun pagi cari Nasi Lemak...

''SAYA BANGGA JADI ANAK MALAYSIA''
TANAH TUMPAH NEGARAKU...
GO,GO,GO,GO MALAYSIA!!!
Walaupun tengok bola sorang2, semangat tu tetap ada sampai xde suara dah nak bercakap :)




Sunday, November 20, 2011

::my sayang:: ♥‿♥

good morninggggg love ♥‿♥
pagi ni, pagi yang indah. feel nak create note tetibe muncul..
tetibe banyak idea...hehehe...
ha...pagi nie, saye nak share bout...
my baby...
hehehe... nak tengok the latest of him tak?
haaa... ni die...

cakkk!!!! 
haaaa......... ni la die... before he leaves me..
bukan tinggalkan ke mane pun..
die balik rumah parents die jer...
hehehe... sayangggggggggggggggg............
imissyou sayanggggg..........
u nak tengok sangat kan the latest pic u..
ni la dieeeee.......... hehehe...
♥‿♥

::special for you::

''he's my other half''

a hug for you mean I need You...
a kiss for you mean I love you...
a call for you mean I miss you...

*but kalau every hour calling means I miss You like crazy lah kot? :)
but seriously, I miss You...

me on 2011 :) taken by mr Bebek ♥

assalamualaikum and salam sejahtera everybody...ape khabar???
entry yang saya coretkan kali nie mungkin agak berbeza sedikit. *sikit jer la...*
terutama sekali, saye nak ucapkan terima kasih pada Yang Maha Esa, kerana sehingga kini saye masih lagi bernafas.. Alhamdullillah.. 
to my beloved family, thanks jugak sbb always be with me :) tq mummy.. tq ayah..
beruntung saya jadi anak u all :) proud of it!
AND..
to my beloved hubby, Muhammad Khairi. TQ~~~
bersyukur saye ade awak sayang.. banyak suke duke antara kite.. kenangan kite kan?
terima kasih jugak sebab awak terlalu caring.. awak buang semua tabiat awak.. kerana saya..
for me.. awak lah kawan, awaklah musuh dan awak jugak lah kekasih hati saye...
i loves you so much!
mummy kite pun sayang awak macam awak sayang die tau :) bangga saye...
*time blog nie ditulis, die jauh dimate. so, ari2 berwebcam, mesej, gayut... handphone x lepas dari tangan...
hehehe... hebatkan kami? *
kadang-kadang saya selalu nak mengalah dengan yang iri hati dengan hubungan kami.. but.. he always with me.. 
bagi semangat... awak mmg kuat sayang. awak terlalu mempertahankan relationship kite. saye suke awak yg xpernah putus 
ase tu... :) u're my everything...


first pic yang awak (hubby) suke... act, die yg suruh masukkan ke dalam blog :)
''second pic'' yg my sayang like.. :) ari2 mintak masukkan semula ke dalam blog...

ME,,, 18112011 on DiGi Concert :)


with friend aien, lara, ieka & me...




i love you babyyyy... :) u're my everything...

Saturday, November 19, 2011

two years :)

13th November 2011:)
Our second anniversary :)
Love it!
''I LOVE YOU LIKE A LOVE SONG BABY''
*Sometimes a moment become enough to live your whole life ♥

proud be yours 

♥ you how do you ♥ me...

happy anniversary to both of us :)  

everyone,,, pray for this relationship :)



Monday, November 7, 2011

xx::coretan hati Nabilla::xx

saye,, who? nabilla la.. hehehe..
actually, bukan tentang nama saye yg nak disebut...
TETAPI tentang ape yang sedang saye rasekan... heehehe 
suspen ke? xdelah benda sedih pun... sekadar meluahkan rase hati untuk seorang insan yg bergelar KEKASIH :)
untuk HUBBY KHAIRI...*sye thu die slalu bkak blog nie..hehee*

''sayang, saye nak awak tahu ape perasaan saye terhadap awak.. xpernah saye ungkapkan sebelum nie..
saye nak awak tahu, yg saye terlaluuuuuuu sayangkan awak...
mungkin selama nie saye xtunjuk sgt tentang perasaan tu...
malu la..hehehe..
sekarang awak dh tahu dah kan? jangan berprasangka buruk lg k... hanya awak di hati...:::))))

always be me :)
taken by Muhammad Khairi :)
i love you...
*perkara awak kena tahu...
saye sayang awak sangat.. saye xnk dipandang cantik oleh orang laen... cukup la awak yg tahu hati budi saye..
cukupla awak jer yang tahu saye cantik :)
saye xkisah orang nak kate saye, maki hamun saye itu ini... 
janji saye tahu siapa saye, ape saye buat...
saye xnak disayangi orang laen... cukupla awak & my family yg sayang saye..
kasih sayang awak & family saye dah terlalu mencukupi untuk buat hidup saye bermakne....
untuk orang2 diluar sane, terima lah hakikat. xbaik pecah belah kan hubungan orang...


''We should be grateful for what we have before its gone. Because once its gone, its gone forever. You always be a part of me :))))

MUHAMMAD KHAIRI :)) I LOVE YOU...






Sunday, October 30, 2011

My Hero is YOU :)

MY HERO :)


You were my strength when i was weak
You were my voice when i couldn't speak
You were my eyes when i couldn't see
You say the best there was in me.

Lifted me up when i couldn't reach
You gave me me faith cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me :)

* i loves this song. by celine deon.



i love my family & u :P

my happy family. love all of them :)

dengan mummy saya & sayang saya :)
ILOVEYOU ALL!
arini (30.10.2011),,, adalah my happy day :)
jalan2 bersama family.
@ pantai taman gelora :)
BESTTTT!!!!

*saya suka sangat bila mummy saya sangat sayangkan sayang saya
macam mana dia sayangkan saya jugak :)
kami tidak pernah dibeza-bezakan...

we all, anak you mummy :) PEACE!


Saturday, October 22, 2011

:)

Yeah! we love each other. 
Today, baru balik jalan2 with my hubby, my sister & my friend.
Sangat lah happy malam nie. 
Cume kepala agak sakit sebab dah lame sangat x pakai helmet la sayang...
hehehe...Awak lah... Lame sangat x bawak saya naik motor lagi... Asyik naik kete jer...
Sekarang tengokla ape dah jadi... Manje sangat.... :)))))
Peace!

i tido dulu sayang ;)i'll always miss you...loves you...
don't worry...only you...
only you in my mind now :)

;alam percintaan adalah yang paling menyeronokkan :)
jangan sia2 kan keindahan cinta itu...
jaga dan hargailah selagi ianya menjadi milik kita :)
SEBAB...
sekali kita hilang cinta yang terindah, xkan mudah lagi kita untuk mendapatkan
cinta yang indah seperti itu lagi....
;;CINTA ITU INDAH;;


Tuesday, October 18, 2011

good day :)

good day on 19.10.2011 :)
Good morning blogger...
good morning everyone...
But...
for him....

my monkey :)
imissyou,iloveyou so much! everyday taw! never miss!
hope you same like whet me feel...if i memang for you,
i akan care you like i care myself & my family...because...
u're the best darling...thanks for necklace...
i'll care it carefully...i promise...
ONYLY U IN MY HEART :)

Sangat indah kan our ''love story''
hampir 2 tahun u and me in a relationship...
i'll care relationship nie,, selagi boleh...
because of u. u baek sangat darlingggg.....
never break your heart!

i'm taken by MKS :)
fullstop..
monyet kuceng....
forever&ever in love....

Monday, October 17, 2011

raye sakan....
with my hubby...
kali ke-2 raye bersama :) 
jalan2, makan angin...
besssttttt sangattttttt....

at Kemaman :)

jaoh berjalan. thanks B...
bawak g sane jupe kawan bby :)
Loves u so much!

Walaupun setiap hari kami ucap ''iloveyou'', ''imissyou'',
kami xpernah jemu.
makin hari makin sayang....

Mmmmmmuaaaaahhhhhhhhhhhhh!!!!!

my happy family :)

my happy family....

2010 punyer raye. time demokkk!
my mummy....
i love u mummy...
soooo muchhhh...

&

my cutie ''adek'' yg degil,nakal, pemalas...
complete kan? hehehe...

Alia Natasya...

adikku yg sangaaaatttttt xdengar kate...
inilah orangnyerrrr.....
blueerrrrrkkk~~~~~

Friday, October 14, 2011

i love the way u are darling....

u & me...
InsyaAllah...
Until the of time, i'll be with u...
Only u sygggg.....
everyday, 
u make me feel happy everyday.....
just both of us :)
Mmmmuahhhh!!!!
^_^
 syg u sangat2..
only u monkeyyy....
<>
<>
<>


Tuesday, August 9, 2011

kadang2, dalam kebahagiaan, pasti terselit kedukaan :(

ye... aku memang bahagia... bahagia dengan family aku... 
dengan dia.. dan jugak dengan semua orang yg ada disekeliling aku... 

NAMUN...
dalam setiap kebahagiaan yang kite miliki itu, pasti akan terselit sedikit kedukaan...
itu yang aku alami...

DAN HARI INI ( 10 OGOS 2011)...
sesuatu terjadi pada orang yang paling aku sayang... 
yang paling aku perlukan dalam hidup ini. iaitu, mummy & ayahku.. tanpa dorang, xtahu la apa akan jadi dengan hidup aku... 
namun..aku  tahu, dorang sentiasa sabar & tabah mengaharungi apa yg terjadi... 
ayah aku... tetap cool walaupun ape yg die kene tu bagai batu yg terhempap ke kepala. 
my parents orang yg paling cool pernah aku jumpe kat dalam dunia ni...
orang yg mampu tersenyum walau ditimpa badai... aku kagum dengan dorang..

PADAMU YA ALLAH....
aku berdoa, semoga orang yang  mengkhianati family aku tu akan mendapat hidayah dariMu... semoga dia akan sedar akan segala kesilapan nye...

Harapanku....
semoga keluargaku akan terus diberkati olehMu Ya Allah... berikanlah kami kesabaran dan berkatilah hidup kami...

Terima Kasih Allah...:)

Saturday, August 6, 2011

happy bile bersame :)

Sabtu
06.08.2011
bersamaan 6 ramadhan

Satu hari pusing Shah Alam...
lenguh habis sendi-sendi nie...
walaupun cmtu...
rase letih-letih badan tu ilang sebab kami happy... :)



muke orang menunggu nak buke puase...
tgok sy...
cool je kan...
hehehe...
LOVE U SO MUCH BABE!!!!


''wa bahagia sama lu bro''

yeah!! wa sayang lu...
wa rindu lu...
hari-hari wa rindu lu...
hehehe :)

lu tahu x nape wa sayang lu?
hahhahaha...
lu x thu kan? xthu kan?
hahaha...


SEBAB LU....
sebab lu...
sebab lu...

TERLAMPAU MANJAKAN WA!!!
jangan manjakan wa sgt...
nanti wa makin mengada-ngada...
hahaha...
apepun... TERIMA KASIH LAH !!!



DEAR FRIENDS...WE NEED YOUR SUPPORT..

PRAY FOR OUR LOVE YAR!
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU :)

Thursday, August 4, 2011

i'm happy tonight :)

tq syggg...
awak buat saye trase lebih bahagia bile di samping awak...
''i love u how do u love me darling''

(I LOVE U BEBEK)

baru lepas gayut...
with anje saye...
happy dear...
ayat last u..
''good night bby, miss u bby,  i love u bby, i need u bby, take care bby, selamat mlm bby, 
jge diri bby, syg bby sgt2....bye2,, hehe,, mmuah bby!''

mlm ni agak pelik... hehe...
banyak pulak ckapnye...
xhbis2 bby...
hehe...
tqvm darling..
''YES''
''I need u too, miss u too, & loves u too dear''

U'RE EVERYTHING TO ME BABE ;)

Monday, August 1, 2011

happy sangat!!! coz first day Ramadhan, kite bersame :) oh yeaaa!!!

puase same-same
berbuke same-same
semua bersame-same
best + syok + kenangan...
hehehe....


thanks darlinggg...
u're the best in my life bro!
b jage bby mcm bidadari yg bru turun dr kayangan...
terbaik dari ladang lah lu bro!
wa sayang lu sangat!

to all,, happy Ramadhan Al-Mubarak...
May ALLAH Bless All of Us...
Amiinnnn....


Saturday, July 30, 2011

khai kuat jeles.. blueerrrrkkk!!~~~~~

sayang saya kuat jeles upenye...
hehehe...
tapi suke sangat la awak jeles...
saya makin lagi suke menyakat awak...
hehehe...

ade ke patut...
die marah saya dengar lagu rossa...
''KU MENUNGGU''???

''ingat kt boyfiee lame ke?''
*dalam nada xsenang*
ade patut die tny gitu?

nope! u r my first & last in my heart oke..
xde nye boyfiee lame or baru...

tp lawak jgk...
dengar lagu pun boleh jeles...
hahaha..
xpe syg,,, 
sy xdengar lagi ok...

LEBIUUUUUU SOOOOOO MUCHHHH!!!!

Saturday, April 30, 2011

kenangan :)

sayang khai, 
saya xboleh tido pagi nie...xtahu la kenapa...
so, saya decide untuk menulis blog...
pada mulanya, saya xthu nak tulis ape...

TETAPI...

bile saya terjumpe benda nie...
trus  idea saya datang...
kawan2, ini bukan menunjuk atau apa...
tetapi sekadar ''PERINGATAN'' kpd saya...
kerana saya ''BERTUAH''...
dicintai oleh seorang insan seperti DIA :)

depan :)

belakang :)
surat untuk Lynn :)


ayat paling menyayat hati dlm surat ni adelah:

''b amat merinduimu baby..terkenang saat kita  bersama..senyum,tawa,nangis,marah,ngamuk sume ade..xkn pernah b lupe..rindu sume tu syg..percayelah..bby lah paling istimewa dalam hidop b..b terlalu sygkn bby...percayelah syg...

 untuk b khai :

bby pun sayangkan b....thnx syg..thnx for everything...lebiu :)

Wednesday, April 27, 2011

::::SePeTaNg BeRsAmA::::

 
:::i LOVE u sayang ::: 

::: Nabilla Eza & Muhammad Khairi :::

''bahagia sangat hari ini (27april2011). sebab awak bawak saya g jalan2. walaupun hajat nak mandi pantai tak kesampaian disebabkan air pasang. xpe sayang. jalan2 macam ni pun best dah. gelak tawa bersama. bergambar. senangnye hati hari ini"
ku ukir nama mu sayang.
jauh di dalam sudut hati saya.
hanya ada kamu.
:::FULLSTOP:::


Bahagiakan kita??? yeah!! itu yang saya rasakan sekarang. saya tahu sayang, awak pun merasai ape yg sedng saya rasekan...awak...saya nak kita bahagia sampai bile2...AMIIIIINNNNN.....


''ERYLYNN''
FOREVER & EVER
NO ONE CAN REPLACE YOUR PART...
::::I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING::::

Monday, April 25, 2011

i LOVE u darling...^_^

b,,iloveyou so much sayang...
u always manjekan saya...b baek..tapi degil & nakal sikit...
tu yang xtahan tu... tp tu, buat saya makin sayang awaklah b...
awak,awak,...saya ade pesanan untuk awak....

''TOLONG JANGAN TERLALU  MANJAKAN SAYA...NANTI SAYA MAKIN MENGADA-NGADA PULAK'' *^_^*
MR&MRS BEBEK^_^